---
title: "Bepalen wie een project kan zien"
description: "Maak een project privé of openbaar en voeg de personen en teams toe die een privéproject kunnen openen, of verwijder ze."
url: "https://okido.io/nl/docs/projects/control-who-can-see-a-project"
chapter: "Projecten"
chapterUrl: "https://okido.io/nl/docs/projects.md"
plans: ["Pro", "Business"]
roles: "Eigenaar, Beheerder"
language: "nl"
edition: "2026-10-23"
---

# Bepalen wie een project kan zien

> Maak een project privé of openbaar en voeg de personen en teams toe die een privéproject kunnen openen, of verwijder ze.

Een openbaar project is toegankelijk voor iedereen in de organisatie. Een privéproject is alleen toegankelijk voor de personen en teams aan wie je toegang verleent, plus de persoon die het heeft aangemaakt. Eigenaren en beheerders van de organisatie zien een privéproject niet automatisch. Verleen hun toegang als ze het nodig hebben.

## Een project privé maken

Alleen de persoon die het project heeft aangemaakt, kan het wijzigen van openbaar naar privé en omgekeerd.

1. Open het project en kies **Privé maken**.
2. Selecteer de teams en personen die het project mogen zien en kies daarna **Toegang controleren**.
   ![Het creatieve team kiezen als het enige team dat het project kan zien](https://okido.io/docs/screenshots/nl/make-private-dialog.webp)
3. Controleer de lijst onder **Wie toegang krijgt** en kies daarna **Privé maken**.

Het project heeft nu een badge **Privé** en een knop **Leden**. De taken, opmerkingen, kolommen en datums blijven hetzelfde. Personen die toegang verliezen, behouden de aan hen toegewezen taken, maar kunnen deze niet meer openen.

## Personen en teams toevoegen of verwijderen

Eigenaren en beheerders van de organisatie die het privéproject kunnen zien, kunnen wijzigen wie er nog meer toegang heeft.

1. Open het project en kies **Leden**.
2. Kies onder **Lid toevoegen** **Gebruiker** of **Team**, selecteer de persoon of het team en kies daarna **Toevoegen**.
   ![Marcus Johnson toevoegen aan een privéproject dat het creatieve team kan zien](https://okido.io/docs/screenshots/nl/project-members-dialog.webp)
3. Kies het kruis naast de naam van een team om het te verwijderen.
4. Kies het kruis naast de naam van een persoon om deze te verwijderen. Kies onder **Taken opnieuw toewijzen aan** wie diens taken in dit project overneemt, of behoud **Niet toegewezen laten**, en kies daarna **Verwijderen**.

Alleen de hier vermelde personen, de leden van de vermelde teams en de persoon die het project heeft aangemaakt, kunnen het openen en taken ervan toegewezen krijgen.

## Een project weer openbaar maken

1. Open het project en kies **Openbaar maken**.
2. Selecteer **Ik begrijp het, maak het openbaar** en kies daarna **Openbaar maken**.

Iedereen in de organisatie kan het project en alle taken ervan weer zien.
